Dorn terápia

A kezelések során a test különböző részeinek komplex összjátéka jön létre, melynek következtében kifejlődik a terápia sokirányú hatása, és ez a különböző panaszokat jótékonyan képes befolyásolni. A terápia egyszerű, és effektív (hatásos) formája az emberi testen alkalmazható manuális terápiának.

Egy rendkívül hatékony, komplex módszer a gerincoszlop megbetegedéseinek kezelésében. Németországból (Lautrach) kiinduló terápia nevét Dieter Dornról kapta, aki egy szinte már teljesen feledésbe merült népi gyógymódot fejlesztett tovább tudományos összefüggésekkel, gyakorlati tapasztalatokkal alátámasztva.

A módszer néhány évtized alatt nagy népszerűségre tett szert, nem csupán „hazájában”, hanem a világ számos más országában is. Jelenleg a gerincoszlop megbetegedéseinek kezelésében az egyik leggyakrabban alkalmazott módszerek közé tartozik.

A terápia minden esetben abból indul ki, hogy a gerincoszlop területén jelentkező panaszok okai a legtöbb esetben (80%-ban) visszavezethetők az alsó végtagokra, azok hosszúságának eltérésére. A kezelés legfontosabb alapja az emberi testet egy egységes, komplex modellként elemző gondolkodásmód.

A Dorn módszer soha nem lokálisan szemlél, hanem minden esetben a struktúrán belül, az okok és következmények felkutatására, azok elhatárolására, majd a megbetegedések okainak gyors és hatékony megszüntetésére törekszik.